Slitne foreldre og frustrerte ungdommer

I forkant av våre programmer møter vi deltagerne og deres foreldre.
Det å skape tillit mellom ungdommen, foreldrene og oss er avgjørende for resultatet.

Mange spørsmål ønsker man svar på i forkant av et Villmarksterapi-program. Det første er hvordan motiverer man noen som er demotivert? Vårt utgangspunkt er at alle mennesker, unge som gamle ønsker å være lykkelige og ønsker å unngå å ha det vanskelig.

Vår jobb er å vise for de vi jobber med at det faktisk er mulig å få det bedre, uavhengig av diagnoser, famile/sosial status og ytre omstendigheter.

Vi opplever å møte slitne foreldre og slitne ungdommer som er frustrerte over situasjonen.
Med dette som utgangspunkt så prøver vi å motivere deltagere til å ta et modig skritt framover fra den situasjonen man er i, til noe bedre.
å møte det man frykter mest eller unngår i seg selv er skremmende for de aller fleste.

Vi svarer på spørsmål om hva vi gjør når vi er ute slik at deltageren og familiene føler seg trygge på at vi gjør vårt ytterste for at man skal ha det bra når vi er i villmarken.

Frykt rundt lengden på turen/programmet, hva gjør vi om ungdommen vil hjem, utstyr, hvor sover vi, kulde, varme, kommunikasjon og hvilke aktiviteter vi utfører er alle viktige spørsmål å adressere og besvare.

Med mange års erfaring med å lage villmarksterapi program for unge mennesker med vansker så vil man oppleve at spørsmål man har er gjennomtenkt og vurdert fra vår side.

Det er og viktig at vi legger til rette for en stemning og et miljø der ungdommene skal kunne snakke om sine vansker sammen med personale som har medfødte medmenneskelige egenskaper.

Når alle spørsmål er besvart fra vår side så er det til slutt opp til foreldrene og ungdommen å ta det modige steget framover for å gjøre livet mindre vanskelig.
Les mer på www.norskmestring.no

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *